TMA Methode

(Talenten Motivatie Analyse)

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol in werk dat het dichtst bij hun ware aard ligt. Vanuit dit uitgangspunt zet de TMA de kandidaat centraal en op de troon die hem past.

De TMA Talentenanalyse maakt op een wetenschappelijk onderbouwde manier een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van 22 drijfveren en 44 talenten en ontwikkelmogelijkheid van 53 competenties.

Het wordt toegepast voor selectie-, ontwikkeling-, mobiliteit-, beroepskeuze- en re-integratie vraagstukken. De TMA brengt de drijfveren onder in de volgende deelgebieden:

TMA Methode
TMA Rapport

Een TMA Talentenanalyse benadert mensen positief, is ontwikkelingsgericht, is niet veroordelend en biedt veel inzicht in de persoonlijkheid van mensen. Bovendien geeft TMA adviezen over de ideale werkomgeving, leer- ontwikkelstijl en de aanleg voor 53 competenties.

Interessant voor HR

De TMA Methode kan dienen ter ondersteuning van vele HR-gerelateerde thema’s, zoals: Werving & Selectie, Ontwikkeling en Beoordeling van medewerkers. Binnen de tool is het mogelijk om functieprofielen op te stellen en deze te koppelen aan kandidatenprofielen. Indien gewenst kan ook een capaciteitenonderzoek op zowel MBO- als HBO/WO-niveau worden afgenomen.

Kwaliteitsgarantie