About

Frédérique Gerlacius van Swinderen, (1976), is Trainer, Loopbaanadviseur en Personal Coach voor particulieren en organisaties.

Zij coacht met de overtuiging: “Iedereen heeft talent!”. Zij helpt jou bij het in kaart brengen van jouw talent. Als je namelijk weet wie je bent, wat je wil, wat je kunt, kan je bewust(ere) keuzes maken. Dat is essentieel voor het geluk in je leven!

Na haar HBO opleidingen Communicatie Creatief en Account Management heeft zij 18 jaar bij de twee grootste banken van ons land gewerkt. Van een baliefunctie klom zij op tot Erkend Financieel Adviseur. Met name het menselijke aspect van die adviseursfunctie spraken haar ontzettend aan. Mensen begeleiden, (verder) helpen, daar ligt haar hart. Zij wilde daar veel meer mee gaan doen. Vaak hoorde zij van collega’s dat zij niet tevreden waren over hun werk, dat zij graag iets anders wilden doen, maar ja: ‘wat dan?!’ Zij ontdekte haar passie voor leren en ontwikkelen van medewerkers. ‘Hoe werk je zo efficiënt mogelijk? Wat motiveert je? Hoe krijg je meer plezier in je werk? Waarom maak je bepaalde keuzes? Wat is jouw talent?’

Frederique Gerlacius van Swinderen

Frédérique heeft de Post HBO Registeropleiding tot Professioneel Coach gevolgd. Een professionele, volledig geaccrediteerde, praktijkgerichte opleiding voor zowel loopbaancoaching als personal coaching, waarmee zij haar arsenaal aan tools en vaardigheden heeft uitgebreid en een erkend diploma heeft behaald. Daarna heeft zij de opleiding Stress en Burn-out Counseling gevolgd om ook mensen met deze klachten te kunnen helpen. In de financiële wereld heeft zij ervaren dat de werkdruk en tijdsdruk vaak ontzettend hoog zijn. Door het grote aantal reorganisaties is de toekomst bovendien onzeker. Hoe zorg je dat je niet overspannen raakt? Stel je duidelijke grenzen? Hoe kom je op voor jezelf? Preventie is het toverwoord en ook dit vraagt om inzicht! Met de TMA (Talenten Motivatie Analyse) brengt zij op een wetenschappelijk onderbouwde manier de drijfveren en talenten bij mensen in kaart brengen. Een mooie manier om te kunnen beoordelen of het werk dat je doet of wil gaan doen in de lijn ligt van jouw talent!

Toen zij in 2017 werd geconfronteerd met borstkanker, realiseerde zij zich dat zij geen tijd had om te verliezen om te doen waar haar hart ligt. Dat is door mensen in hun kracht te zetten en samen op zoek te gaan naar hun kwaliteiten, hun competenties en hun talenten. Dit talent (JOUW talent!) vanaf de wortel te coachen en samen een concreet plan te maken waarmee mensen aan de slag kunnen gaan zodat ze hun zelf geformuleerde doel kunnen bereiken. Want dáár ligt haar kracht, haar energie, kortom: haar talent!

Een langgekoesterde droom ging vervolgens in vervulling: haar eigen bedrijf in loopbaanbegeleiding en personal coaching in haar woonplaats Hilversum. Dit doet zij met veel plezier. Haar manier van coachen is motiverend, resultaatgericht, eerlijk en zonder omwegen naar de kern. Zij is bevlogen, betrokken, enthousiast, oprecht en integer. Zij maakt er werk van om je écht te leren kennen. Zij kan goed aanvoelen waar jouw mogelijkheden liggen en je begeleiden in het benutten ervan. In de gesprekken ligt het accent weliswaar op je werk, maar wordt beschouwd in verband met je leven als totaliteit. Alleen zo kan zij waarde toevoegen en succesvol zijn in je begeleiden naar het antwoord van je vraag.

Omdat zij kwaliteit heel erg belangrijk vind, heeft zij zich aangesloten bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Bij hen volgt zij cursussen en trainingen en is zij zodoende de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, technieken en methodieken. Daarnaast werkt zij als CO-trainer van de Registeropleiding tot Professioneel Coach bij de Balansgroep.

“Ik ben blij met mijn werk. Het past bij mijn kwaliteiten.
Dat gun ik anderen ook!”

Frédérique Gerlacius van Swinderen

Kwaliteitsgarantie