“Vooruit wordt bepaald door welke kant je opkijkt”

Loopbaanbegeleiding

Regelmatig moet of wil een medewerker een carrière switch maken. Een goede vorm van loopbaancoaching geeft hier veel duidelijkheid in. Zonder een gedegen onderzoek, wordt vaak een noodsprong gemaakt om toch maar weer snel aan de slag te kunnen. Dit is heel begrijpelijk, vaak liggen financiële redenen daaraan ten grondslag. Echter leidt dit te vaak tot succes op korte termijn, zonder duurzame inzetbaarheid of plezier in de nieuwe werkomgeving te behalen. Deze medewerkers vallen na verloop van tijd vaak terug in herkenbare patronen.

Wanneer zet je loopbaancoaching in?

Bekijk de onderstaande voorbeelden van wanneer je loopbaancoaching kunt inzetten:

Als je werk hebt dat eerst leuk was, maar nu niet meer om wat voor reden dan ook. Je hebt genoeg van je werk, je wil iets anders maar wat?

Heel bewust heb je ooit voor deze functie hebt gekozen en daar gericht een opleiding voor gevolgd. Nu merk je dat er veel veranderd is en dat heeft invloed op je werkplezier. Je komt onvoldoende uit de verf en je twijfelt of je nog wel op de goede plek zit. Hoe kom je uit deze situatie en haal je weer energie uit je werk?

Het kan ook zijn dat je uitdaging mist. Je hebt je vak in je vingers en een stevige basis neergezet. Je bent toe aan een nieuwe stap. Specialiseren? Een stapje hoger? Of helemaal wat anders? Je voelt je uitgedaagd om daar eens goed bij stil te staan. Maar hoe pak je dat aan?

Je wil verder in je loopbaan, maar weet niet hoe. Wat je wel weet is dat je in je huidige werk niet meer lekker in je vel zit. En dat heeft veel invloed op je, zowel op je werk als thuis. Tijd om zaken naar je hand te zetten!

Kwaliteitsgarantie