“De wanklanken in het lichaam beginnen met wanklanken van de ziel”

Stress en Burn-out Counseling en Preventie

Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Om optimaal te kunnen presteren hebben we een bepaalde mate van spanning en dus stress nodig. Als we het over stress hebben, dan gaat het meestal over ongezonde druk: een teveel aan spanning. Maar stress is niet altijd ongezond.

Stress is een hele natuurlijke, en ook gezonde reactie van het lichaam en op het werk helpt gezonde stress je om goed te presteren. Het maakt je alert, geconcentreerd en efficiënt. De spanning maakt het lichaam ook klaar voor actie en dat is nodig om te kunnen reageren op bedreigende situaties.

Naast de gezonde variant van stress zijn er ook situaties waarin de spanning te lang aanhoudt. Je bent hierdoor constant gespannen. Na verloop van tijd kan deze chronische stress ervoor zorgen dat je overspannen raakt of uiteindelijk een burn-out krijgt. Als niet tijdig ingegrepen wordt kunnen de signalen leiden tot chronische klachten: burn-out, chronische moeheid, spanningsproblemen, angststoornissen, maag- en darmproblemen, nek- en schouderklachten, nervositeit en depressie.

“Voorkomen is beter dan genezen”

Meldt een medewerker zich geregeld ziek? Heb je het idee dat een medewerker voor langere tijd zou kunnen uitvallen vanwege verschillende omstandigheden? Door op tijd in te grijpen kan je een langdurig verzuim voor zijn. Dat bespaart een hoop tijd, geld en energie! Het is nodig om de achterliggende reden te onderzoeken.

‘Talent to Coach’ helpt je daarmee

Vaak is het een combinatie met privé zaken die maken dat iemand uitvalt met mentale klachten. Scheiding, financiële zorgen, het overlijden van een familielid bijvoorbeeld, kunnen ervoor zorgen dat iemand vastloopt.

In deze 24 uurs maatschappij worden we blootgesteld aan veel prikkels. Wij leven in een 24 uurs maatschappij waarin er van je verwacht wordt dat je constant bereikbaar bent via smartphone en e-mail. Hoe zit het karakter van de medewerker in elkaar? Is hij/ zij in staat om duidelijke grenzen aan te geven? Sommige mensen kunnen al deze prikkels niet goed aan. Dit zorgt voor veel problemen en leidt geregeld tot een uitval van een medewerker.

Bij veel bedrijven is er aandacht voor Duurzame Inzetbaarheid. Tijdens de coachsessie die gericht is op Preventie, kijken we naar het geheel. Dus hoe is het met iemand mentaal, emotioneel, fysiek gesteld? En hoe is het gesteld met de omgeving van de medewerker?

De grootste crisis is ook de grootste kans

Voorkomen of herstellen van burn-out

• Betere omgang met stressklachten
• Beter inzicht krijgen in je eigen functioneren, krachten en belemmeringen
• Het aanleren van nieuwe vaardigheden of competenties
• Productiever en efficiënter werken aan doelen
• Vergroten van zelfvertrouwen en zelfkennis

Kwaliteitsgarantie